Delaktighetsarenan

Österbottens delaktighetsarena kommer till dig!

En lyckad delaktighet betyder att invånare och klienter – du och jag – har en möjlighet till en smidig, aktiv vardag där vi kan påverka vårt samhälle, vår livsmiljö och vår service. Att höra invånare och klienter och att samarbeta innebär resurser för den offentliga sektorn, företagen och föreningarna, som leder till goda resultat. Delaktighetsarenan erbjuder anföranden och diskussion med olika perspektiv på delaktighet.

Österbottens förbund medverkar som huvudsamarbetspart.

Målgrupp: Förenings- och organisationsaktiva, förtroendevalda och personal i kommunerna, övrig personal inom den offentliga sektorn, studerande samt experter och invånare som är intresserade av att påverka.

Delaktighetsarenan 27.11.2023: Med framtiden i sikte: Samarbete mellan kommuner och föreningar

På Österbottens delaktighetsarena fick vi höra om samarbetet mellan kommuner och föreningar. Dessutom fick vi höra en ung persons syn på frivilligt arbete inom en förening. På delaktighetsarenan utsågs även Årets föreningsvänliga kommun för första gången i Österbotten. Den första utmärkelsen gick till Vörå kommun som utsågs till Årets föreningsvänliga kommun år 2023 i Österbotten.. Utmärkelsen delades ut av Österbottens organisationsdelegation, Österbottens förbund och Österbottens Föreningar rf. 

Delaktighetsarenan genomfördes som ett samarbete mellan Österbottens Föreningar, Österbottens förbund, Österbottens organisationsdelegation, Kommunförbundet, Mannerheims Barnskyddsförbund - MLL och Finska Hörselförbundet.

Tietoa webinaareista löydät myös Pohjanmaan liiton sivuilta.

Skip to content