Vapaaehtoistoiminta

Valikkoverkosto

Valikkoverkosto on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden valtakunnallinen verkosto. Verkostoon kuuluu mm. järjestöjen, kuntien, hyvinvointialueiden, seurakuntien ja yritysten vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreita sekä vapaaehtoistoiminnan parissa työskenteleviä ja koordinoivassa roolissa toimivia vapaaehtoisia. Valikkoverkosto kasvattaa osaamista ja sitä kautta vapaaehtoistoiminnan laatua, saavutettavuutta ja näkyvyyttä.  

Alueelliset Valikkoryhmät kokoavat vapaaehtoistoiminnan parissa työskentelevät yhteen. Tärkeä osa toimintaa on vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreiden välinen verkostoituminen ja vertaistuki. 

Lisätietoja: www.kansalaisareena.fi  

Vaasan Valikkoryhmä

Vaasan Valikkoryhmä tutummin Verkkarit on Pohjanmaan alueella toimiva vapaaehtoistoiminnan ryhmä, joka vaikuttaa vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin. Ryhmä perustettiin 28.6.2022 ja kokoontuu säännöllisesti noin kuusi kertaa vuodessa. Ryhmän tavoite on tukea ja vahvistaa alueen vapaaehtoistoimintaa, vapaaehtoisia ja vapaaehtoiskoordinaattoreita. Keskiössä ovat vertaistuki, verkostoituminen ja yhteistyö. Lisäksi tavoitteena on vapaaehtoistoiminnan näkyvyyden ja arvostuksen lisääminen sekä vapaaehtoistoiminnan vaikuttavuuden esille tuominen.  

Tervetuloa mukaan! 

Lisätietoja:

Eeva Ehn 
+358 44 756 5413
eeva.ehn@pohy.fi

Dennis Mokabber
+358 50 442 1719
dennis.mokabber@pohy.fi

Nuorten Kahvit

Oletko sinä 25–40-vuotias nuori aikuinen ja kaipaat lisää sosiaalista sisältöä arkeen? Tule mukaan vaihtamaan kuulumisia ja hengaamaan muiden kanssa. Nuorten kahvit tapaamiset ovat suunnattu nuorille aikuisille ja tapaamiset ovat yleensä Vaasan keskustassa, esim. Espresso House kahvilassa.  

Lisätietoja:
Sofi Djupsjöbacka
+358 50 434 0069
sofi.djupsjobacka@pohy.fi

OLKA- Pohjanmaan toiminta

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Pohjanmaan OLKA-toiminta toteutetaan Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Pohjanmaan Yhdistykset ry:n yhteistyönä.  

Vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi juttukavereina, vertaistukijoina tai aula-avustajina sairaalassa. Toiminnassa järjestetään valmennuksia ja koulutuksia vapaaehtoistehtäviin.  

Lue lisää ja tutustu toimintaan:  

https://www.pohy.fi/olka/  

Muu vapaaehtoistoiminta

Nuorisoyhteistyö Seitti

POHY tarjoaa mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä Nuorisoyhteistyö Seitissä.

Nuorisoyhteistyö Seitti on neljän vammaisjärjestön yhteistyöverkosto, jonka tarkoituksena on järjestää vapaa-ajantoimintaa eri tavoin liikuntavammaisille ja pitkäaikaissairaille nuorille. Seitti myös tukee nuorten itse suunnittelemia ja toteuttamia tapahtumia. Tule mukaan osallistumaan, suunnittelemaan ja kehittämään nuorten yhteistä toimintaa! Esim. leffa- tai peli-ilta, mennään yhdessä ulos syömään, festarireissu kesän kovimmille festareille tai tutustuminen pakopelihuoneeseen.

Sinä päätät muiden nuorten kanssa. Mitä SINÄ haluaisit tehdä?

Lisätietoja:
Sofi Djupsjöbacka
+358 50 434 0069
sofi.djupsjobacka@pohy.fi

Skip to content