OLKA-toiminta

Tervetuloa OLKAan!
Vapaaehtoiset
Potilaat ja läheiset
Yhdistykset
OLKA-pisteet

Tervetuloa OLKAan!

Älä jää yksin, tukea on tarjolla.

OLKA® on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA toteutetaan Vaasan keskussairaalan ja Pohjanmaan Yhdistykset ry:n yhteistyönä. Katso lyhyt video OLKA-toiminnasta.

Me OLKAlaiset

Pohjanmaan Yhdistykset ry on yhteistyössä Vaasan keskussairaalan kanssa aloittanut OLKA® -hankkeen sairaalassa jo toiminnassa olevan vapaaehtoistoiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi sairaalassa. OLKA-koordinaattorina toimii Niina Hakala ja OLKA-työntekijänä Malin Boholm. OLKA sai kolmen vuoden hankkeen jälkeen rahoituksen pysyvämpään toimintaan.

OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. OLKA tarjoaa vertaistukea, aula-avustajan palveluja, juttukavereita, leikkikavereita, teemapäiviä sekä tietoa tuesta ja potilasyhdistyksistä.

Arvostamme kovasti jo tähän mennessä tehtyä vapaaehtoistoimintaa Vaasan keskussairaalassa ja OLKA-tiimi toivoo, että kaikki vapaaehtoiset jatkaisivat toiminnassa mukana. Järjestämme täydennyskoulutusta kesän jälkeen, nykyinen vapaaehtoistoiminta jatkuu ennallaan siihen saakka. Toivottavasti saamme myös uusia vapaaehtoisjäseniä OLKA-perheeseemme. Vastaamme mielellään kysymyksiin toiminnasta sekä vastaanotamme uusia vapaaehtoisia.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Viveca & Malin

Potilaat ja läheiset

TOIVO sovellus

OLKAn palvelutarjotin

Tervetuloa Vertaistaloon!

Vertaistalo on verkkopalvelu, joka tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sivusto tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja yhteystietoja potilasyhdistysten vertaistukipalveluihin, kokemustarinoita sekä vertaisvideoita. Älä jää yksin, tukea on tarjolla. Tutustu tarkemmin vertaistukeen osoitteessa www.terveyskyla.fi/vertaistalo.

Haluaako järjestösi varata teemapäivän?

Teemapäivässä sairaalan OLKA-pisteellä voi esitellä omaa yhdistystä alueen asukkaille tai kertoa yleisistä terveyteen liittyvistä aiheista.

Varaa teemapäivästä tästä!

Your Title Goes Here

Your description goes here. Edit or remove this text inline or in the description settings

Viveca Salminen

OLKA-koordinaattori

040 7333 471, viveca.salminen@pohy.fi

Malin Boholm

OLKA-työntekijä

040 7333 437, malin.boholm@pohy.fi

Tulevat tapahtumat ja koulutukset

Skip to content