IE Experts

Projektia ”Integration and Experience Expert – Companion to Successful Employment of Immigrants” kehitetään  Nordplus Adult -ohjelman puitteissa. Projektiluku: NPAD-2023/10009. Osallistuvat maat: Suomi, Liettua ja Ruotsi.

Projekti käsittelee sekä maahanmuuttajien että palveluntarjoajien ongelmia ja edistää kokemukseen perustuvan tiedon hankkimista, mikä on olennaista palveluiden kehittämiseen, asenteiden muuttamiseen ja ymmärryksen lisäämiseen niistä haasteista, joita ihmiset kohtaavat elämänsä aikana.

Projektin tavoitteena on kouluttaa kansainvälisiä henkilöitä, jotka asuvat projektimaissa ja joilla on jo taustaa integraatiossa ja kokemustoiminnassa, jotta he voivat tulla erittäin ammattitaitoisiksi Integration and Experience Experts -asiantuntijoiksi. Käytännön kokemuksen avulla he voivat työskennellä suoraan ja läheisesti maahanmuuttajien ja pakolaisten kanssa käyttäen käytettävissä olevia työkaluja, tietoa ja henkilökohtaisia kokemuksiaan.

Projektin aikana kehitetään ja pilotoidaan metodologiaa ja kurssia. Kurssirakenne perustuu Integration-Employment-Wellbeing -kehikkoon ja räätälöidään yksilöille heidän ainutlaatuisten maahanmuuttajakokemustensa mukaan. Kurssimateriaaleja kehitetään ja testataan kumppanimaiden kanssa. Lisäksi projekti perustaa kansainvälisen virtuaaliyhteisön Integration and Experience Experts -asiantuntijoille, yhdistäen asiantuntijat osallistuvista maista jakamaan kokemuksiaan ja asiantuntemustaan.

Projektin sivut

 

Skip to content