Koordinoitu järjestö- ja vapaaehtoistoiminta OLKA laajenee Pietarsaareen Malmin sairaalaan. Alueen sosiaali- ja terveysalan yhdistyksiä kutsutaan yhteistyötapaamiseen torstaina 16.11.2023 klo 17–18 Malmin sairaalan Otto-saliin keskustelemaan siitä, miltä OLKA-toiminta tulee Pietarsaaressa näyttämään ja miten yhdistykset voivat hyötyä siitä.

OLKA toimintaa on tällä hetkellä 20 paikkakunnalla ympäri Suomea, ja sitä on ollut Vaasan keskussairaalassa vuodesta 2019 lähtien. OLKA-toiminnan tavoitteena on tukea potilaita ja heidän läheisiään sekä toimia yhdistysten ja järjestöjen kanavana sairaalaan. Toiminta voi olla erilaista eri paikkakunnilla ja toimipisteissä:

  • sairaalavapaaehtoiset ja vertaistukijat, jotka keskustelevat potilaiden kanssa
  • OLKA-pisteet sairaalassa, joissa yhdistyksillä on materiaalia ja esitteitä sekä
  • teemapäivät, missä yhdistys kertoo toiminnastaan ja tapaa potilaita ja vierailijoita.

Tähän saakka toimintaa on ollut pelkästään erikoissairaanhoidossa, mutta nyt tarkoituksena on laajentaa OLKA-palveluita myös muihin paikkoihin Pohjanmaan hyvinvointialueella. Ensimmäinen askel on luoda fyysisiä OLKA-pisteitä, joissa yhdistykset voivat pitää materiaaliaan esillä ja järjestää teemapäiviä. OLKA-toiminta on maksutonta.

Toimi näin

Ilmoita yhdistyksesi ja osallistujien lukumäärä tilaisuuteen viimeistään tiistaina 14.11. sähköpostiin olka@pohy.fi. Paikalla 16.11. tulee olemaan OLKA-henkilökunta Vaasasta sekä aluepalvelupäällikkö Åsa Nyberg-Sundqvist Pohjanmaan hyvinvointialueelta.

Lämpimästi tervetuloa yhteistyötapaamiseen 16.11. Tietoa saa jakaa eteenpäin niille sosiaali- ja terveysalan yhdistyksille, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita tästä toiminnasta!

Skip to content