Röda Kors, Träffpunkten, Önskan att dö, viljan att leva 20.4.2017

Träffpunkten

Träffpunkten har ändrat format och istället för veckovisa ”kaffeträffar” kommer Träffpunkten nu under våren att erbjuda två berättarkvällar. Det första tillfället behandlar temat mångkultur och den andra kvällen lyfter fram temat ångest. Kvällarna förverkligas genom att unga vuxna får berätta sin historia för andra unga, efter presentationen finns tid för kaffe och diskussion.

Tillfällena är kostnadsfria och ordnas på Folkhälsanhuset Wasa, Rådhusgatan 25, Vasa. Anmäl ditt deltagande senast 27.3 respektive 18.4 per mejl till Yvonne Nyberg på yvonne.nyberg [at] folkhalsan.fi eller via Facebook.

Träffpunkten är ett samarbete mellan FinFami i Österbotten, Folkhälsan och Finlands Röda Kors Österbottens svenska distrikt.

Önskan att dö, viljan att leva

Den andra kvällens datum är torsdagen den 20 april. Alexandra Sippus berättar om sin sjukdomshistoria och då det enda som hjälper är att skada sig själv för att lindra ångesten. Hon berättar om tankarna som snurrar i huvudet när man besluter sig för att dö och känslorna av besvikelse över att vakna på sjukhuset efter ett misslyckat självmordsförsök. Föreläsningen går in på över tretton år av sjukdom och rehabilitering till ett liv fritt från depression och psykisk ohälsa.

Datum: 
torsdag, mars 30, 2017 - 18:00