Medlemstjänster

Vi erbjuder våra medlemmar gratis aktuella skolningar, seminarier och evenemang. Våra medlemsföreningar har möjlighet att använda mötes- och verksamhetsutrymmen samt kontorstjänster såsom t.ex. kopierings- och skanningstjänster. Tillsammans utvecklar vi föreningarnas digifärdigheter och kommunikation. I vårt samarbete kan vi stärka och möjliggöra kamratstöd-, frivillig- och erfarenhetsverksamhet. Föreningscentret lämpar sig för mångsidig verksamhet och vi fungerar som en viktig mötesplats.

Som medlemsförening har du möjlighet till

 - möjligheter till samhällspåverkan bl.a. via gemensamma motioner och utlåtanden
 - gratis mötesutrymmen 5 ggr/mån
 - större synlighet via POHY:s kanaler och nätverk
 - info om aktuella evenemang
 - medverka i återkommande evenemang som t.ex. Föreningarna på sjukhuset och Mentalvårdsveckan
 - möjlighet att hyra skåputrymme för t.ex. föreningens mappar etc.
 - beställning av möteskaffe med tilltugg på adressen info [at] pohy.fi (fakturering enligt överenskommelse). 

 

Vi hjälper och lånar ut

 

IT-Stöd

Hjälp av IT-stödet fås för följande: Hjälper/ger råd i användade av dator, t.ex. uppdateringar och datasäkerhet, användande av Office-program (Word/Excel/PowerPoint), eller vid problem med e-post. 


Vi hjälper också till att ordna programköp via techsoup.fi. Till exempel erbjuds organisationer och föreningar gratis Microsoft Office 365 och andra programvaruerbjudanden.

 

Vänligen kontakta it-tuki [at] pohy.fi / Tel. +358 50 466 8978

 

Ansök om Funktionshinderkortet

Vi hjälper dig att ansöka om Funktionshinderkortet.  Du kan ansöka om Funktionshinderkortet genom ett officiellt beslut som du fått redan tidigare. Mer information om kortet hittar du här.

Österbottens Föreningar hjälper dig gärna med din ansökan. 
Vänligen kontakta info [at] pohy.fi

 

Hyr Kivo Plus Tandemcykel av Vajaaliikkeisten kunto – Bot för rörelsehindrade ry. (VLK)

VLK:s lokala aktörer i Vasa hyr ut Kivo Plus Tandemcykeln till familjer. Det handlar om en delvis eldriven tandem-trehjuling där barnet eller den unga sitter längst fram. De åtta växlarna och övriga styrredskap sitter på medhjälparens styrstång, på den främre platsen finns ett kroppsstöd och pedalstöd. Genom att hyra ut cykeln vill VKL erbjuda familjer möjlighet till självständigt motionerande där specialbarnet ges rätten att sitta längst fram på styrplatsen. Närmare information om Kivo Plus Tandemcykeln och dess funktioner fås på MALIKES hemsidor.
Det är möjligt att hyra cykeln 2-4 veckor åt gången för en månadshyra på 20 euro. För kortare sjok räknas hyran ut skilt. Närmare information om cykeln och hyresvillkor fås av Vasa stads idrottsservice Tatjana Asplund tatjana.asplund [at] vaasa.fi, +358 40 089 3665.

 

Taikofon

Taikofon är en sorts dyna med inbyggd, laddningsbar ljudkälla som avger både ljud och vibrationer, och stimulerar flera sinnen samtidigt. Den kan hjälpa dig att fokusera, slappna av och lugna sinnet – beroende på vilken musik/ljud du väljer att lyssna på. Nu är det möjligt för VNF:s medlemsföreningar att låna dynan upp till en månad åt gången och prova hur den fungerar. Bokningen sker via info [at] pohy.fi. Mer info om Taikofon fås också via nätet: http://taikofon-se.snowfire2.com/