Föreningsverksamhet i Österbotten synliggörs på video (Pressmeddelande 20.5.2021)

En video som presenterar Österbottens föreningsarbete har publicerats. I videon berättar personerna som deltar i föreningsarbetet med sina egna ord vad föreningar betyder för dem och hur föreningsarbetet hjälper dem i vardagen, bygger sociala relationer, sysselsätter och påverkar. Videon inkluderar bl.a. Marina Kinnunen, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt och samkommunen för Österbottens välfärdsområde.

Ett centralt tema i videokommentarerna är att föreningsarbete förbättrar människors välmående och hälsa samt ger hjälp och stöd för många.

Ett av målen med videorna är att berätta för kandidaterna i kommunalvalet om föreningarnas arbete och dess betydelse. Avsikten är att framtida kommunala beslutsfattare skulle känna till sin egen kommuns föreningsområde och knyta kontakter med föreningarna. På detta sätt kan beslutsfattare och föreningar bättre samarbeta för att främja lokalbefolkningens välbefinnande.

Österbottens video kan ses på: https://youtu.be/CS_xsZrnVAY samt på
POHY:s webbsidor www.pohy.fi/fi/pohyn-esittelyvideot.

Österbottens föreningsvideo är en del av en större serie föreningsvideon, där man gjort egna videon för de olika landskapen. Videorna har förverkligats av Joensuu-baserade kommunikationsbyrån Rookie Communications Oy i samarbete med delegationen för socialskyddsföreningarna Sotunet. Videoklippen har producerats av Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry.

Alla videon kan ses på webbplatsen för de regionala nätverksorganisationerna www.verkostojarjestot.fi.

Videorna kan fritt användas och dras nytta av i kommunikation och påverkararbete!

 

För mer information:
Kitty Rönnberg
kitty.ronnberg [at] pohy.fi, 044-7565 413
Pohjanmaan Yhdistykset ry – Österbottens Föreningar rf
Korsholmanpuistikko 44, 2. krs. – Korsholmsesplanaden 44, 2:a vån.
65100 Vaasa – Vasa