Hej ni unga hopp för fosterlandet och erfarna föreningsarbetande!

Hur hittar vi varandra i denna stora rymd? Vi tar steg och sträcker händerna mot varandra och vi bekantar oss med varandras värld. Låt oss sitta ner, ge det tid, lyssna mer än fråga eller ifrågasätta. Måhända vi pratar olika språk, vi kanske är oense om vissa saker, så låt oss fokusera på de frågor som vi är av samma åsikt om.

Det är viktigt för oss alla människor att ha vänner, kamratskap, att kunna göra saker tillsammans, hjälpa varandra, att bli sedda och hörda, att belöna och motivera människor genom att göra saker, samtidigt som man skapar glädje, både för sig själv och andra. Redan här finns många gemensamma faktorer som kan hjälpa dig att ta de första stegen och tillsammans kan vi börja bygga ett nytt fält för föreningsverksamheten, där det finns plats för oss alla.

Unga entusiastiska och idérika personer är välkomna och absolut nödvändiga i föreningsvärlden. För de nya föreningsaktiva och frivilliga är den tysta kunskapen som veteranerna bär med sig guld värd. Och när du kombinerar dessa två kan resultatet inte annat än bli lyckat.

Vasa, hur går det-evenemanget den 16 november 2019 är det första steget på den här stigen. Låt oss hålla ögon och öron, och framför allt vårt hjärta, öppet för nya möjligheter.

Vi ses på Övis!