Me OLKAlaiset

Pohjanmaan Yhdistykset ry on yhteistyössä Vaasan keskussairaalan kanssa aloittanut OLKA® -hankkeen sairaalassa jo toiminnassa olevan vapaaehtoistoiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi sairaalassa. Hankekoordinaattoriksi on valittu Niina Hakala ja hanketyöntekijäksi Malin Boholm. OLKA on kolmivuotinen hanke, joka toivon mukaan hankkeen loputtua muuttuu vakinaiseksi toiminnaksi.

OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa. Toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa.  OLKA tarjoaa vertaistukea, aula-avustajan palveluja, juttukavereita, leikkikavereita, teemapäiviä sekä tietoa tuesta ja potilasyhdistyksistä.

Niina Hakala on toiminut yli 20 vuotta sairaanhoitajana Vaasan keskussairaalassa ja on loppusuoralla sosiaali- ja terveyshallintotieteen opinnoissa. Malin Boholm on kehityspsykologi ja on aiemmin työskennellyt henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin parissa sekä yritysten että yksityisten kanssa.

Arvostamme kovasti jo tähän mennessä tehtyä vapaaehtoistoimintaa Vaasan keskussairaalassa ja OLKA-tiimi toivoo, että kaikki vapaaehtoiset jatkaisivat toiminnassa mukana. Järjestämme täydennyskoulutusta kesän jälkeen, nykyinen vapaaehtoistoiminta jatkuu ennallaan siihen saakka.  Toivottavasti saamme myös uusia vapaaehtoisjäseniä OLKA-perheeseemme. Vastaamme mielellään kysymyksiin toiminnasta sekä vastaanotamme uusia vapaaehtoisia.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin,

Niina & Malin

OLKA-projektin työntekijät Malin (vas.) ja Niina (oik.)

 

Niina Hakala

Projektikoordinattori

040 7333 471, niina.hakala [at] pohy.fi

 

Malin Boholm

Projektityöntekijä

040 7333 437, malin.boholm [at] pohy.fi