Ajankohtaiset uutiset

Årets mentalhälsovecka har fokus på bemötande. Hur bemöter vi våra unga? Och hur bemöter vi oss själva på vår resa mot ett ökat välmående? 

Kuntien ensi vuoden talousarviotyö sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyminen hyvinvointialueille on herättänyt keskustelua järjestöjen ja erityisesti sote-järjestöjen toiminta-avustusten kohtalosta.

Aluehallintovirasto


Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit ovat siirtyneet koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto arvioi yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa alueiden tautitilannetta ja mahdollisia rajoituspäätöksiä tämän ja ensi viikon aikana.

Hebu-hanke

Vaasa-Laihia –yhteistoiminta-alueen Omannäköistä elämää –hankkeessa on kerätty vammaispalveluiden asiakkailta, omaisilta, työntekijöiltä ja eri sidosryhmiin kuuluvilta henkilöiltä näkemyksiä henkilökohtaisen budjetoinnin mallin kehittämiseksi sekä nykyisten palveluiden arvioimise

Kuva kivistä

Toimivat ja laadukkaat palvelut tuovat viihtyvyyttä ja turvaa kuntalaisille. Niillä on myös painoarvoa, kun perheet miettivät mihin kuntaan asettuvat asumaan.
Mutta miten rakentaa hyvinvoiva kunta?

Pohjanmaalaista järjestötyötä esittelevä video on julkaistu. Videolla järjestötyössä mukana olevat henkilöt kertovat omin sanoin siitä, mitä järjestöt heille merkitsevät ja miten järjestötyö auttaa arjessa, sosiaalisten suhteiden rakentamisessa, työllistymisessä ja vaikuttamisessa.

Kohtaamispaikkapäivät 2021

Tervetuloa virtuaalisille Kohtaamispaikkapäiville!

Soste

Tuore Sosiaalibarometri osoittaa, että palvelujärjestelmämme ei onnistunut auttamaan kaikkia ihmisryhmiä koronavuoden aikana.

Projektkoordinator

Kiinnostaako mielenkiintoinen ja vaihteleva työ järjestöjen parissa?

Järjestökeskukset kolmen maakunnan alueella hakee uusia työntekijöitä Järjestöklinikka-hankkeeseen (Järjestöklinikka-hanke 2021–2023).

Järjestöjen rooli ja merkitys on suuri, jos ajatellaan niiden toimintaa osallisuuden, yhteisöllisyyden, vertaistuen ja vapaaehtoistoiminnan tarjoajina ja mahdollistajina sekä sitä kautta yksinäisyyden lievittymisenä.

Jokunen aika sitten Ilkka-Pohjalaisessa mielikirjoituksessa (2.3. 2021) kehotettiin investoimaan mielenterveyspalveluihin. ”Ennaltaehkäisevällä työllä pystymme vähentämään mielenterveysongelmien monimutkaistumista.

Vaasan kesäyliopisto

Tervetuloa mukaan Geronet-maksuttomiin seniorikursseihin tammi-helmikuussa! 


Tänä keväänä kaikki ilmaiset Gerionet-seniorikoulutukset toteutetaan TURVALLISESTI ETÄNÄ, Google Meets-ympäristössä.

Katarina Blom

Det första Katarina Blom gör i sin föreläsning är att slå hål på myten att man ska tänka positivt om man vill må bra.
”Vi ska inte strunta i det jobbiga. Däremot kan vi komma närmare våra lyckokänslor om vi lär oss mer om hur hjärnan och människan fungerar”, säger hon.

Vapaaehtoisten tarinat - Frivilligas berättelser

Auta meitä kertomaan vapaaehtoisten tarinoita kohtaamisista.

Miksi tarinoita?

K-market Wasa

Pohjanmaan Yhdistykset arpoo kuvassa näkyvän herkkukorin kaikkien SinneDit.fi -verkkopalveluun 25.11.2020 mennessä rekisteröityneiden, Pohjanmaalla toimivien YHDISTYSTEN kesken.
Arvonta suoritetaan 26.11.2020 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Valtakunnallinen mielenterveysviikko

Tällä viikolla vietämme valtakunnallista mielenterveysviikkoa teemalla "Mistä tietää"? Mielenterveys ei ole stabiili, muuttumaton tila. Sitä koetellaan päivittäin tai useimmiten ainakin viikoittain tai kuukausittain erilaisten ärsykkeiden muodossa.

Yhdessä olemme enemmän

Vapaaehtoissektoria edustavana tahona haluamme nostaa kampanjaan mukaan kolmannen sektorin ja sen korvaamattoman vapaaehtoistoiminnan, jonka myös onnellisuustutkija Markku Ojanenkin mainitsi Ylellä 2.10. lisäävän onnellisuutta.

Sydänliiton kunniapuheenjohtajaksi kutsuttu Matti Uusitupa ja Sydänliiton puheenjohtaja Paula Risikko

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistaminen ei onnistu, jos kansanterveys- ja potilasjärjestöjen rahoitusta leikataan, kaiken lisäksi keskellä pahaa koronakriisiä ja hoitovelkaantumista.

Tapahtui kerran eräässä kokouksessa Pohjanmaalla. Paikalla oli useita yhdistyksiä ja palaverissa keskusteltiin mm. tulevasta tapahtumasta. Samaan aikaan maan hallitus piti lehdistötilaisuutta koronavirustilanteesta.

Tukea / Stöd

Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimii yli 7000 yhdistystä ja järjestöä, jotka tekevät arvokasta työtä arjen hyvinvoinnin eteen.

Kumppanuus ja osallisuus / Partnerskap och deltaktighet

Miten rakennamme toimivan kumppanuuden järjestöjen, yhdistysten ja julkisen sektorin kesken? Webinaarissa 24.4.2020, jonka teemana oli toimiva kumppanuus, kuulimme mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä tutkijoilta että kumppanuuden käytännön kehittäjiltä.