Blogi arkisto | 2021

Pohjanmaan Yhdistykset ry tarjoaa töitä osapäiväiselle järjestöassistentille 66 %:n työajalla.

Årets mentalhälsovecka har fokus på bemötande. Hur bemöter vi våra unga? Och hur bemöter vi oss själva på vår resa mot ett ökat välmående? 

Kuntien ensi vuoden talousarviotyö sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyminen hyvinvointialueille on herättänyt keskustelua järjestöjen ja erityisesti sote-järjestöjen toiminta-avustusten kohtalosta.

Aluehallintovirasto


Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirit ovat siirtyneet koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto arvioi yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa alueiden tautitilannetta ja mahdollisia rajoituspäätöksiä tämän ja ensi viikon aikana.

Hebu-hanke

Vaasa-Laihia –yhteistoiminta-alueen Omannäköistä elämää –hankkeessa on kerätty vammaispalveluiden asiakkailta, omaisilta, työntekijöiltä ja eri sidosryhmiin kuuluvilta henkilöiltä näkemyksiä henkilökohtaisen budjetoinnin mallin kehittämiseksi sekä nykyisten palveluiden arvioimise

Kuva kivistä

Toimivat ja laadukkaat palvelut tuovat viihtyvyyttä ja turvaa kuntalaisille. Niillä on myös painoarvoa, kun perheet miettivät mihin kuntaan asettuvat asumaan.
Mutta miten rakentaa hyvinvoiva kunta?

Pohjanmaalaista järjestötyötä esittelevä video on julkaistu. Videolla järjestötyössä mukana olevat henkilöt kertovat omin sanoin siitä, mitä järjestöt heille merkitsevät ja miten järjestötyö auttaa arjessa, sosiaalisten suhteiden rakentamisessa, työllistymisessä ja vaikuttamisessa.

Kohtaamispaikkapäivät 2021

Tervetuloa virtuaalisille Kohtaamispaikkapäiville!

Soste

Tuore Sosiaalibarometri osoittaa, että palvelujärjestelmämme ei onnistunut auttamaan kaikkia ihmisryhmiä koronavuoden aikana.

Projektkoordinator

Kiinnostaako mielenkiintoinen ja vaihteleva työ järjestöjen parissa?

Järjestökeskukset kolmen maakunnan alueella hakee uusia työntekijöitä Järjestöklinikka-hankkeeseen (Järjestöklinikka-hanke 2021–2023).

Järjestöjen rooli ja merkitys on suuri, jos ajatellaan niiden toimintaa osallisuuden, yhteisöllisyyden, vertaistuen ja vapaaehtoistoiminnan tarjoajina ja mahdollistajina sekä sitä kautta yksinäisyyden lievittymisenä.

Jokunen aika sitten Ilkka-Pohjalaisessa mielikirjoituksessa (2.3. 2021) kehotettiin investoimaan mielenterveyspalveluihin. ”Ennaltaehkäisevällä työllä pystymme vähentämään mielenterveysongelmien monimutkaistumista.

Vaasan kesäyliopisto

Tervetuloa mukaan Geronet-maksuttomiin seniorikursseihin tammi-helmikuussa! 


Tänä keväänä kaikki ilmaiset Gerionet-seniorikoulutukset toteutetaan TURVALLISESTI ETÄNÄ, Google Meets-ympäristössä.